Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Once upon a time...

 Ήταν, που λέτε, κάποτε 3 φίλες.. 3 κολλητές. Σχεδόν αυτοκόλλητες. Η Αλίκη, η Χριστίνα και η Μαργαρίτα. Ανήκαν κάποτε στην ίδια παρέα και έτσι γνωρίστηκαν καλύτερα και ήρθαν πιο κοντά. Πολύ κοντά. Η παρέα αυτή κάποια στιγμή διαλύθηκε και μόνο αυτές οι 3 κατάφεραν να μείνουν ενωμένες. Και δεν ήταν τυχαίο. Ήταν πολλά αυτά που τους ένωναν. 
 Όταν έμειναν οι 3 τους, καμιά φορά τους έπιανε η μελαγχολία και σκεφτόντουσαν τα παλιά... Έφερναν στο μυαλό τους εκείνον τον καιρό που ανήκαν όλες στην ίδια μεγάλη παρέα. Και οι 3 είχαν τον ίδιο φόβο: να μη χαθούν όπως χάθηκε εκείνη η παρέα. Αλλά και οι 3 ορκίζονταν να μην αφήσουν καμιά παρεξήγηση, καμιά διαφωνία, κανέναν γκόμενο να μπει ανάμεσα τους και να καταστρέψει αυτό που είχαν.
 Κάποια στιγμή, η Μαργαρίτα γνώρισε ένα αγόρι. Το Ζαχαρία. Τον ερωτεύτηκε απ' την πρώτη στιγμή που τον αντίκρισε και όταν άρχισαν να μιλάνε μέσω κοινής παρέας, η Μαργαρίτα πετούσε στα σύννεφα. Κάποια στιγμή ο Ζαχαρίας και η Μαργαρίτα τα φτιάξανε και περνούσαν πολλές ώρες μαζί. Η  Μαργαρίτα άρχισε να απομακρύνεται από τις κολλητές της... Τόσο πολύ, που έφτασαν σε σημείο η μόνη τους επικοινωνία να είναι τα Σάββατα που έβγαιναν όλες μαζί. Μόνο τα Σάββατα είχε χρόνο η Μαργαρίτα να βρεθεί με τις φίλες της, αφού ακόμη και στο σχολείο ήταν συνέχεια με το Ζαχαρία.
 Μετά από κάποιο διάστημα, η Αλίκη και η Χριστίνα είχαν εκνευριστεί πολύ με τη συμπεριφορά της Μαργαρίτας. Είχε παραβεί τον όρκο τους, τις είχε σχεδόν διαγράψει απ' τη ζωή της για ένα αγόρι. Έβλεπαν τη Μαργαρίτα να απομακρύνεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο και ο θυμός τους ολοένα και μεγάλωνε.
 Η Μαργαρίτα από την άλλη δεν είχε καταλάβει πόσο πολύ είχε παραμελήσει τις φίλες της. Περνούσε τόσο καλά με το Ζαχαρία, ήταν όλος της ο κόσμος, δεν έβαζε κανέναν πάνω από το αγόρι της. Έτσι, δεν της έμενε περιθώριο να συνειδητοποιήσει πόσο της έλειπαν οι 2 κολλητές της και πόσο τις είχε πληγώσει με τη στάση της. Και κάπως έτσι συνέχισε να περνάει με τον ίδιο τρόπο την καθημερινότητά της. Προσκολλημένη στο Ζαχαρία και μακριά από τις παλιές κολλητές της.
 Η Αλίκη και η Χριστίνα παρόλο που πονούσαν με τη συμπεριφορά της φίλης τους, δεν το έδειχναν. Δεν ήθελαν να το δείχνουν. Παρόλα αυτά πετούσαν πού και πού σπόντες στη Μαργαρίτα αλλά εκείνη φαινόταν να μην καταλαβαίνει τι εννοούσαν. Ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε.
 Ο καιρός περνούσε, η σχολική χρονιά κόντευε να τελειώσει και η Μαργαρίτα μιλούσε πλέον με τις φίλες της κάθε Σάββατο. Στο σχολείο ήταν συνέχεια κάπου κρυμμένη με το Ζαχαρία και η Χριστίνα με την Αλίκη σπάνια μπορούσαν πλέον να τους πετύχουν κάπου που είχε κόσμο.
 Μια μέρα λίγο πριν το σχολείο κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα, η Αλίκη και η Χριστίνα συζητούσαν στο διάλειμμα σε ένα παγκάκι...
 Πρώτη άρχισε η Αλίκη.
- Δεν θα το πιστέψεις τι έγινε χθες... Ανέβασα στο facebook μια φωτογραφία που βρήκα και έλεγε "She was my bestfriend. Now she's gone." και μάντεψε ποια πήγε και πάτησε like!
- Ποια;
- Η Μαργαρίτα!!
- Πλάκα κάνεις;!;!
- Καθόλου! Το είδα και έμεινα! Κοίτα να δεις ειρωνεία, λέω...


Η παραπάνω ιστορία είναι προϊόν μυθοπλασίας. Βασίζεται όμως σε αληθινό περιστατικό και πολλά σημεία αναφέρονται όπως ακριβώς συνέβησαν στην πραγματικότητα, όπως ο διάλογος ανάμεσα στα 2 κορίτσια. 
Η παραπάνω φωτογραφία είναι αυτή για την οποία γίνεται λόγος στο απόσπασμα.
Πηγή: www.tumblr.com


*Αφιερωμένο σε μια φίλη. Αν μπορώ ακόμη να τη λέω έτσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου